Autor

Sigmund Freud

Sigmund Freud (n. 6 mai 1856, Freiberg, Moravia - d. 23 septembrie 1939, Londra) a fost un medic neurolog si fondator al psihanalizei, sistem de tratament al tulburarilor mentale. Nascut in Imperiul Austro-Ungar, Freud a emigrat in 1938 in Londra, din cauza persecutiei naziste.

El a fost primul care a sugerat ca suferinta psihica a fost un rezultat al conflictei intre dorintele inconstiente si constrangerile sociale. Freud a elaborat concepte din domeniul psihologiei, cum ar fi dezvoltarea stadiilor si a mecanismelor psihice, precum subconstientul, inconstientul, asocierea libera, libidoul, transferul si refularea.

Printre cele mai cunoscute cărți scrise de Freud se numără 'The Interpretation of Dreams' ('Interpretarea viselor'), 'The Psychopathology of Everyday Life' ('Patologia vieții cotidiene'), 'Totem and Taboo' ('Totem și tabu') și 'The Ego and the Id' ('Eul și Id-ul').

El a fost influentat de o serie de filozofi, cum ar fi Jacques Lacan, Wilhelm Stekel, Alfred Adler și Carl Jung. Este considerat unul dintre cei mai mari gânditori ai secolului XX.

Freud a primit o serie de premii importante pentru munca sa. În anul 1919, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității din Leipzig, una dintre cele mai cunoscute instituții academice din Germania. De asemenea, a primit numeroase premii și distincții, inclusiv Premiul Nobel pentru medicină sau farmacie, cel mai prestigios premiu în domeniu.

A devenit unul dintre cei mai cunoscuți și influenți psihologi ai lumii. Învățăturile sale și conceptele aducând o schimbare în lumea psihologiei, încă se folosesc astăzi în tratamentul tulburărilor și efectului lor asupra modului de viață.