Revista Sociologie Romaneasca. Conferinta Sociologia si Asistenta Sociala in fata provocarilor crizei (nr.4/2011)

 

Publicat de: Editura Institutul European

Anunta-ma cand revine pe stoc!
Adresa de email nu este corecta!
Trebuie sa fiti de acord cu notificarile!

vol.IX, nr.4, 2011

Din cuprins:
◊ Tranzitia: va mai fi sociologia romaneasca la fel?
◊ Evaluari sociologice si normative privind justitia penala pentru minori din Romania
◊ Cornova ca revelator al satului romanesc si al monografiei
◊ Riscuri de excluziune pe piata muncii din Romania a grupului de tineri de 15-24 de ani
◊ Experienta cotidiana a muncii platite. Interviuri cu femei în zona Hunedoara
◊ Suportul social si institutional pentru familiile copiilor cu dizabilitati. Influenta asupra bunastarii subiective a apartinatorilorv◊ Caracteristici ale identitatii culturale a romanilor imigranti din Anglia
◊ Exploring School Inclusion Barriers in Cluj-Napoca Vocational Schools
◊ Oportunitatea crizei
◊ Masa rotunda: 45 de ani de la reluarea învatamantului universitar de sociologie în Romania. Promotia 1966 - 1970

La 45 de ani de la relansarea invatamantului si cercetarii sociologice in Romania, specialastii si practicienii din domeniu au fost chematii sa raspunda unor provocari nu mai putin serioase, ridicate de criza economica si de probleme sociale pe care aceasta le creeaza. Lucrarile prezentate in cadrul conferintei nationale "Sociologia si Asistenta Sociala in fata provocarilor crizei" organizata de Asociatia Romana de Sociologie, raspund la intrebari de genul: Cum a afectat criza economica diferitele grupuri ale societatii? Care sunt punctele tari si punctele slabe ale societatii romanesti pe criza actuala le potenteaza? Au sociologia si asistenta sociala resursele necesare pentru a aborda problema crizei sau se afla si ele in criza? Se pot sociologii implica direct in rezolvarea problemelor sociale? In acest caz, care este nivelul corect de implicare?

Sociologie Romaneasca este cea mai prestigioasa revista de profil din tara noastra. Fondata in 1936 de reputatul sociolog Dimitrie Gusti, a fost desfiintata in 1946 de regimul comunist, aparitia ei fiind reluata in 1990 sub auspiciile Asociatiei Romane de Sociologie, care a ramas si editorul revistei de atunci. Director: Catalin Zamfir, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Presedintele Asociatiei Romane de Sociologie. Redactor-sef: Sergiu Baltatescu, Universitatea din Oradea.
Cu o aparitie trimestriala, revista Sociologie Romaneasca ofera spatiu de publicare pentru opiniile, articolele stiintifice si recenziile de carte ale tuturor sociologilor romani. Procesul de revizie este de tipul double blind peer-review, revista fiind indexata in baze de date internationale (CEEOL, ProQuest Sociological Abstracts, EBSCO SocINDEX with Full Text, ULRICHSWEB si Index Copernicus) si acreditata in categoria B+ de catre CNCSIS. Revista foloseste Platforma Editoriala Romana SCIPIO. Rezumatele articolelor pot fi gasite si pe platformele Citeulike si Google Academic.

Autorii sunt membri de marca ai comunitatii sociologice, cadre didactice, cercetatori sau doctoranzi din cele mai renumite universitati din tara si din strainatate: Universitatea Brown, Statele Unite ale Americii, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea "Nicolae Titulescu" si Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane.

Autori:
Dan Banciu; Sergiu Baltatescu; Floare Chipea, Diana Damean; Sanda Golopentia; Diana Elena Neaga; Claudia Osvat, Adrian Otovescu, Vladimir Pasti, Raluca Popescu, Monica Serban, Catalin Zamfir.

General
Anul 2012
Categorii Sociologie, Asistenta sociala, Carti
Editura Editura Institutul European
Pagini 146 pagini

RECENZII Revista Sociologie Romaneasca. Conferinta Sociologia si Asistenta Sociala in fata provocarilor crizei (nr.4/2011)

Nu exista inca nicio recenzie scrisa!

Adauga o recenzie