Polis. Democratia majoritatii

 

Publicat de: Editura Institutul European

Anunta-ma cand revine pe stoc!
Adresa de email nu este corecta!
Trebuie sa fiti de acord cu notificarile!

Volum V, Nr. 3 (17), Serie noua, iunie-august 2017

Din Cuprins:
◊ Democrasia maselor si presa de informare: ganduri incomode asupra unei imposturi
◊ Drepturile minoritatilor si constrangerea majoritatii
◊ Cum se confectioneaza o majoritate parlamentara prin lege - reforma sistemului electoral din Republica Moldova
◊ Emmanuel Macron: primenirea clasei politice franceze vs produs PR
◊ Eschatological paradigms from the perspective of gender relation: "Crushing the head of the serpent", by the women (breaking the flase history about the human being, breaking the splitting paradigm. The "Omega Point" (I)
◊ Pedro Fuentes-Cid: Mama lui Fidel Castro i-a spus mamei mele: "Lolo, fiul asta al meu va distruge Cuba!" Interviu realizat de Georgeta CONDUR
◊ Jacques Delors e l`obiettivo del Mercato Unico
◊ Crescita economica, redistribuzione territorial della poverta in Albania

Modernitatea politica, ca o practica ce se poate situa din punct de vedere istoric ca avand debutul odata cu Revolutia americana si cu Revolutia franceza, a plasat in avanscena politica un subiect cu siguranta partial pregatit, dar care, la acel moment, isi lua adevaratul elan pentru a se desfasura in intregime la mijlocul secolului XX. Acest nou subiect al istoriei nu este altul decat cetateanul democratiei maselor, fie ca este vorba de cel al democratiei capitaliste sau de cel din democratia populara sau comunista (care nu a abolit votul universal, asa cum trebuie, din nou, reamintit; chiar daca a fost doar formal, a fost; si de ce totusi acesta a fost asa? de ce aceasta necesitate?), acesta din urma nefiind decat un subprodus al primului.
In prezentul nostru a vorbi despre democratia reala a maselor, despre o democratie unde oamenii ar lua in grija viitorul lor cu un minim de cunoastere a cauzelor este o poveste, o ideologie sau mai bine zis este masca seducatoare sau plina de grimase a esentei modernitatii: nihilismul.

Contributori:
Antonella Biscione, Sorin Bocancea, Radu Carp, Georgeta Condur, Claude Karnoouh, Alexandru Mamina, Maria Carmela Miccoli, Aurelia Peru-Balan, Lorenzo Scarcelli, Adrian Tompea

General
Anul 2017
Categorii Politica, Reviste si almanahuri, Politica, Ideologii / Partide politice, Carti
Colectie Polis
Editura Editura Institutul European
ISBN 1221976217
Pagini 156 pagini

RECENZII Polis. Democratia majoritatii

Nu exista inca nicio recenzie scrisa!

Adauga o recenzie