Pachet pentru parinti de adolescenti (3 carti): 1. Cum sa crestem fiinte umane 2. Cum sa fii o mama/fiica buna 3. Copiii erei digitale

de: Ross W. Greene, Dr. Martin L. Kutscher

 

Publicat de: Editura Univers

Anunta-ma cand revine pe stoc!
Adresa de email nu este corecta!
Trebuie sa fiti de acord cu notificarile!
Pentru a crește ființe umane adaptabile, fericite și capabile de compasiune, înainte de orice trebuie ca părintele copilului de azi să afle CINE este copilul său, să‐i accepte trăsăturile native, dorințele și așteptările, apoi să‐l ajute să ducă o viață care să fie în concordanță cu acestea. Sarcina părintelui nu este de a modela bucata de lut (copilul său) în forma pe care el și‐a proiectat‐o: copilul nu‐i o bucată de lut, iar părintele nu are o asemenea putere.Ce poți și trebuie să faci este să ai influență asupra copilului tău, pentru a‐l putea ghida corect. Iar asta poți obține doar construind cu copilul o relație bazată pe cooperare, ascultare și onestitate.Dr. Ross W. Greene, psihoterapeut cu experiență de trei decenii în lucrul cu copii și familii, prezintă în această carte o metodă de dialog prin care orice conflict între părinte și copil se poate rezolva elegant și avantajos pentru ambii, folosind instrumente ca empatia, enunțarea clară a așteptărilor fiecăruia și găsirea de soluții practice prin discuții calme. Nenumăratele exemple te vor ajuta să aplici cu succes această metodă blândă, rațională și eficientă de a fi un ghid de încredere pentru copilul tău.

Aceasta e o carte necesară și revelatoare pentru toate mamele de viitoare adolescente, dar și pentru fiicele lor. Pentru prima oară, perspectiva mamei și cea a fiicei se întâlnesc într‑o carte scrisă sincer, direct și pe alocuri dureros de o mamă și de o fiică, împreună.Partea întâi a cărții, Cum să fii o mamă bună, ajută mamele să oprească cercul vicios al anxietății de separare de fiicele lor, pentru a le putea asculta, iubi și ghida nu ca pe copiii mici care au fost odată, ci ca pe femeile incredibile în care au început să se transforme.În partea a doua a cărții, Cum să fii o fiică bună, fetele vor afla de la o adolescentă furioasă și derutată cum să‑și găsească propriul drum fără a‑și pierde mama pe parcurs, despre hormoni, corp, iubire și intuiție.Legătura dintre tine și fiica ta e unică, specială și pentru totdeauna. Află cum o poți hrăni în vremurile tulburi ale adolescenței, pentru ca relația voastră să rămână onestă, caldă și indestructibilă și să vă aducă pentru tot restul vieții sprijin, bucurie și recunoștință.Autoarele acestei cărți sunt Sil Reynolds, psihoterapeut, și fiica ei, Eliza. Împreună, ele organizează în SUA ateliere și conferințe pentru cupluri mamă‑fiică, iar cartea lor, pe care o ții acum în mână, a ajutat deja zeci de mii de mame și de fiice să treacă împreună cu bine prin furtuna adolescenței. Mă bucur mult că avem această carte și în limba română!

Cu sau fără ecrane la vârstă mică? Ce efecte au ele asupra copiilor noștri? Și cum facem să limităm accesul copilului la ceva atât de prezent în viața noastră?Tehnologia ne aduce o mulțime de avantaje reale, iar a ține copiii departe de ea pe termen lung nu este cu adevărat nici posibil, nici de dorit. Totuși, în multe familii moderne, copiii, dar și adulții petrec prea mult timp în fața ecranelor, în detrimentul interacțiunii interumane, al jocului liber, al descoperirilor, analizei și imaginației.Această carte, scrisă de Dr. Martin L. Kutscher, neurolog pediatru, prezintă (cu studii și analize documentate) efectele negative ale timpului îndelungat petrecut în fața unui ecran, care sunt multiple: educaționale (pierderea concentrării, note mici, lipsă de interes la școală și la teme), psihologice (goana după confirmare din partea altora, limitarea creativității, stres, anxietate socială, agresivitate), neurologice (modificări reale ale creierului care duc la scăderea motivației și a autocontrolului), dar și fizice (oboseală, dureri de spate, alimentație nesănătoasă, obezitate, risc mărit de accidente, deteriorarea auzului).Din fericire, cartea ne oferă și multe soluții pentru a preveni sau a reduce efectele negative de mai sus. Pentru că tehnologia ne poate face bine, dacă știm să găsim echilibrul pentru copiii și familia noastră.

General
Autor Ross W. Greene, Dr. Martin L. Kutscher
Categorii Dezvoltare personala, Parenting, Carti
Editura Editura Univers
Format Softcover

RECENZII Pachet pentru parinti de adolescenti (3 carti): 1. Cum sa crestem fiinte umane 2. Cum sa fii o mama/fiica buna 3. Copiii erei digitale de Ross W. Greene, Dr. Martin L. Kutscher

Nu exista inca nicio recenzie scrisa!

Adauga o recenzie