Corpuri. Regandirea legaturii dintre minte si corp

de: Susie Orbach

 

Publicat de: Editura Trei

Anunta-ma cand revine pe stoc!
Adresa de email nu este corecta!
Trebuie sa fiti de acord cu notificarile!
Vrei să arăți ca o vedetă de cinema? Ca o intelectuală care posedă măsura optimă de sex-appeal, fără ca aceasta să fie excesivă? Ca un bancher cu înclinații artistice? Vrei ochi fumurii, sexy, glamour, cu vino-ncoace, senzuali, de păpușică... etc., etc.? Nicio problemă! În ziua de astăzi am ajuns să ne creăm propriile corpuri. Trupurile nu mai sunt văzute și trăite ca acea parte din noi pe care o îmbrăcăm, o parfumăm, cu ajutorul căreia alergăm și mergem sau pe care o dichisim; corpurile sunt cărțile noastre de vizită, aflate într-o continuă transformare, care fie ascund, fie trădează care ne sunt aspirațiile relativ la clasa socială, etnie sau gen. Dar care este prețul? Această carte formulează întrebări precum ”de ce” și ”cum” corpurile noastre au devenit atât de disponibile pentru a fi transformate; mai ales că aceste transformări care inițial par a fi stimulante dau apoi greș în a stopa durerea și ororile de care indivizii suferă și care, printre altele, țin de anxietate, rușine, sentimentul de a fi defect și de neiubit.

Susie Orbach este profesor la New School for Social Reseach din New York și la London School of Economics. A scris numeroase articole și cărți despre dinamica relațiilor de cuplu, despre relația femeilor cu corpul lor și despre relația analitică, printre care și Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient, apărută la editura Trei.

Ideea nouă conform căreia trupurile noastre sunt și ar trebui să fie mai degrabă o creație individuală decât simplul rezultat al biologiei presupune faptul că trupul ajunge să solicite cantități enorme de energie și devine, în prezent, o sursă a unor dificultăți considerabile pentru mulți, mulți oameni. Aproape fără excepție, modul în care oamenii gândesc și se simt în legătură cu corpurile lor a ajuns să joace un rol din ce în ce mai important în concepția pe care o au despre ce este bine și ce este rău. Ei cred că trupurile lor reprezintă manifestarea fizică a adevăratului lor statut existențial.

    Susie Orbach

General
Anul 2018
Autor Susie Orbach
Categorii Psihologie, Psihologie practica / aplicata, Dezvoltare personala, Literatura motivationala, Carti
Colectie Psihologia pentru toti
Editura Editura Trei
ISBN 9786064005069
Pagini 224 pagini
Format Softcover
Titlu Original Bodies
Traducator Simona Ligia Tutunaru

RECENZII Corpuri. Regandirea legaturii dintre minte si corp de Susie Orbach

Nu exista inca nicio recenzie scrisa!

Adauga o recenzie