Astrologie pentru toti. Indrumar pentru studiul artei astrelor

de: Astrolog Minerva

 

Publicat de: Editura Vidia

63.00 Lei

Mergi la magazin Anunta-ma cand pretul acestui produs scade!
Adresa de email nu este corecta!
Trebuie sa fiti de acord cu notificarile!
De ce avem nevoie de astrologie?

„Pentru că dincolo de aspectul comercial şi distractiv, astrologia poate da răspunsuri acolo unde alte ştiinţe nu o pot face şi ne ajută să ne cunoaştem. Să vorbim despre astrologie… Cum îi spune şi numele, este ştiinţa stelelor.”

Când, cum, unde şi de ce a apărut astrologia? Când şi de ce a început omul să creadă că Soarele şi Luna îi influenențează modul de viaţă, sănătatea sa şi a animalelor sale, calitatea culturilor agricole, vremea, fiecare aspectalvieţii pe Pământ? Trebuie să fi fost frica naturală a omului pentru luminile magice, ciudate, care se deplasează pe cer şi cărora le-a atribuit calităţi de zei, care au dus la dezvoltarea astrologiei. În forma sa modernă, astrologia se bazează pe afirmaţia că poziţiile aparente ale anumitor obiecte din sistemul solar, la momentul în care se naşte un om, sunt corelate într-un fel cu: e personalitatea lui saua ei, e activitățile pe care le va desfăşura, e preferințele şi chiar evenimentele majore ale vieţii — accidente, căsătorii, divorțuri, naşteri etc.

Cum a evoluat astrologia?

De-a lungul timpului, s-a remarcat ciclicitatea şi ritmicitatea mişcării astrelor. Bineînţeles, primele planete observate au fost Soarele și Luna. Observaţia şi motivația observării — de ce este cald, de ce există Soarele și Luna, de ce se mişcă,de ce este Lună Plină, de ce dispare Luna de pe cer (cândeste Lună Nouă se petrece fenomenul de acoperire a Lunii, aşa-numitul mers în gol, şi avem impresia că ea a dispărut), au dus la organizare din punct de vedere social — perioada aratului, a culesului, sărbătorile, actele de magie primitivă, periodicitatea anotimpurilor. În timp însă, astrologia a continuat să acumuleze informații, volumul. acestora perfecţionând, specializând arta predicției și transformând-o în ştiinţa care este astăzi.

Astrologia înseamnă ghicit?

Categoric NU. A pornit, într-adevăr ca o formă de mantică, de divinație, dar, cum spuneam mai sus, s-a specializat și s-a perfecţionat prin tehnici care implică astronomia, matematica, geometria în spațiu, fizica — în special mecanica, iar acum cuantica.

Religia respinge astrologia?

NU. Există destule scrieri ale Sfinţilor Părinţi în care se vorbeşte despre astrologie şi chiar în Biblie se găsesc referiri la ea. Cel mai sintetic mi se pare a fi Ioan Damaschinul care în Dogmatica sa, la capitolul VII, vorbeşte fără patimi şi fără ironie despre astrologie. Poate nu întâmplător, în această ştiinţă avem două Case care se referă la religie şi credință — a 9-a şi a 12-a. Apoi, Biserica Ortodoxă se foloseşte de faza de Lună Nouă pentru a stabili sărbătoarea Paştelui. În majoritatea bisericilor vechi din România, există pictate pe pereți sau pe bolta de la intrare, semnele zodiacale.

General
Autor Astrolog Minerva
Categorii Diverse, Viitorologie, Carti
Editura Editura Vidia
ISBN 9786069540640
Pagini 508 pagini
Format Softcover

RECENZII Astrologie pentru toti. Indrumar pentru studiul artei astrelor de Astrolog Minerva

Nu exista inca nicio recenzie scrisa!

Adauga o recenzie